NIEUW: De evolutie in shockpads

ProPlay-Sport20: De evolutie in topkwaliteit shockpads

“Het Schmitz Foam Products assortiment is klaar voor de toekomst”

Per Januari 2020 wordt de populaire ProPlay-Sport20 shockpad vervangen door een vernieuwde versie. Deze vervanging is noodzakelijk om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar dit product en om trendsetter te blijven in de industrie.

De ProPlay-Sport20 werd begin deze eeuw geïntroduceerd, in een tijd waarin shockpads nog beschouwd werden als een mooie toevoeging voor een kunstgrassysteem. Dankzij de robuustheid en uitstekende presentaties groeide deze shockpad uit een van de meest populaire shockpads toegepast in hoogwaardige kunstgrassystemen wereldwijd. De vooruitgang en ontwikkelingen in de kunstgrasindustrie, nodigde Schmitz Foam Products uit om het concept van ‘deze hardloper’ te onderwerpen aan een heroverweging, zegt Jens Ulb, Chief Commercial Officer at Schmitz Foam Products. “ProPlay-Sport20 wordt gemaakt van kwaliteitsschuim dat voor schuimfabrikanten niet langer van nut was en als overtollig en overbodig beschouwd werd. In de afgelopen jaren heeft Schmitz Foam Products een opmerkelijke groei gemaakt die de groei van de foamindustrie overtrof. Om leveringsproblemen tijdens het hoogseizoen in de toekomst te voorkomen, hebben we ervoor gekozen om het ontwerp van ons topproduct te herzien.”

New-ProPlay-Sport20-met-water.jpg

De sporttechnische prestaties en drainagecapaciteit van de vernieuwde ProPlay-Sport20 zijn vergelijkbaar met, of zelfs beter dan, de oorspronkelijke ProPlay-Sport20. “Het verschil zit in het feit dat de vernieuwde variant wordt geleverd met een 8mm dikke schuimlaag die exclusief voor Schmitz Foam Products wordt geproduceerd gecombineerd met 12mm schuimvlokken van de bekende kwaliteitsschuimresiduen. Op die manier combineren we het beste van twee werelden.” Beide lagen worden samengevoegd zonder dat daarbij lijmen of andere stoffen aan te pas komen. Om van deze lagen één geheel te maken werken we met hetzelfde thermische verbindingsproces dat ook voor de oorspronkelijke ProPlay-Sport20 al werd toegepast. Voor deze thermische verbinding te maken wordt een ultramoderne laminator gebruikt, die het onmogelijk maakt dat de schuimen spontaan loslaten. Dat dient enkel te gebeuren wanneer Schmitz Foam Products gebruikte shockpads terugneemt en recycled.”

Vernieuwd product, bekende kwaliteit

De afgelopen maanden is de vernieuwde ProPlay-Sport20 door verschillende internationale testinstituten getest. Aangezien de shockpad dezelfde of betere sporttechnische eigenschappen heeft als zijn voorganger, kunnen uitgebreide systeemtesten beperkt blijven tot het minimum noodzakelijke. Dit draagt bij aan een soepele overstap naar de vernieuwde ProPlay-Sport20. Jens Ulb vervolgt; “Het verschil tussen de twee versies is duidelijk zichtbaar, maar de installateurs en sporters zullen géén verschil ervaren in de kwaliteit van de shock- en drainagepad.”

De overgang naar de nieuwe versie betekent ook dat Schmitz Foam Products stopt met het produceren van de ProPlay-MP. “De ProPlay-MP was vooral bedoeld voor trapveldjes. Aangezien de sportbeleving op dit soort veldjes de afgelopen jaren ook is gegroeid, raden wij aan om voortaan de ProPlay-Sport20 voor dit soort veldjes te gebruiken. De sporttechnische en drainage kwaliteit met bovendien een garantie van maar liefst 25 jaar kan, ook voor dit soort sportvelden, tegen een passende prijs worden aangeboden,” zo merkt Jens Ulb op.

Schmitz Foam Products is inmiddels begonnen met het produceren van de nieuwe ProPlay-Sport20. Jens Ulb is ervan overtuigd dat er zo voldoende voorraad is voor de aanvang van het seizoen in 2020. “Deze productevolutie combineert het beste van twee werelden waarmee wij klaar zijn om een betrouwbare levering van onze robuuste shock- en drainagepad voor elke toekomstbestendig kunstgrassysteem te garanderen.”

fsb4.gif